Tarieven en vergoedingen

Er zijn verschillende mogelijkheden om de zorg in mijn praktijk te bekostigen:
– via de gemeente, de kosten worden geheel vergoedt
– via de zorgverzekering, de kosten worden deels vergoedt
– zelf bekostigen

Vergoeding via de gemeente

Ik ben gecontracteerd met regio IJsselland. Hieronder vallen de gemeenten Raalte, Ommen, Olst-Wijhe, Zwolle, Dalfsen, Hardenberg, Kampen, Deventer, Staphorst, Steenwijkerland en Zwartewaterland. Zij vergoeden de zorgkosten in mijn praktijk. Je bent een verwijzing nodig van de huisarts of het Centrum Jeugd en Gezin (CJG).

Vergoeding via de zorgverzekering

Woon je niet in één van deze gemeenten? Dan kan kinder- en jeugdtherapie vaak (deels) vergoed worden vanuit de aanvullende verzekering. Je bent dan geen verwijsbrief nodig. Informeer voor de start van een traject altijd even bij je zorgverzekeraar. De kosten per afspraak zijn €80,00. De afspraak duurt 60 minuten. Het tarief is inclusief de tijd die nodig is voor de voorbereiding van elke afspraak en de verwerking van gegevens achteraf (dossiervorming, overleg, administratie, praktijkkosten). Uiteraard kun je altijd kosteloos contact met mij opnemen als je vragen hebt.

Ik ben aangesloten bij de Vereniging van Integraal Therapeuten (VIT) en Koepelvereniging Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ). Klik hieronder voor een overzicht van de vergoedingen per zorgverzekeraar.