Welke opleiding heb je gevolgd?

-Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling (IAG) aan Hogeschool Arnhem-Nijmegen (2018)
-Integratief kinder- en jeugdtherapeut bij BGL & Partners (2018)
-Kindercoach bij BGL & Partners (2015)
-Sociaal Pedagogisch Hulpverlener (SPH) aan Hogeschool Windesheim (2012)

Ben je aangesloten bij een beroepsvereniging?

Jazeker, ik ben aangesloten bij de Vereniging van Integraal Therapeuten. Alle informatie over mijn beroepsvereniging kun je lezen op https://www.vit-therapeuten.nl/

 

Moeten beide ouders toestemming geven?

Wanneer je kind nog geen 16 jaar is moeten beide ouders schriftelijk toestemming geven voor de therapie. Als één ouder geen ouderlijk gezag heeft over het kind dan volstaat toestemming van één ouder.

Hoe lang duurt een gemiddeld traject?

Na het intakegesprek met ouders volgen er gemiddeld vijf sessies van 1 uur. Na vijf spelsessies is het tweede oudergesprek. Het kind is hierbij aanwezig of hiervan op de hoogte en heeft toestemming gegeven over wat teruggekoppeld wordt.  Hierin bespreken we de ervaringen naar aanleiding van de speelsessies, hoe je het proces van je kind zo goed mogelijk kunt ondersteunen en het vervolg van de therapie. De meeste kinderen komen tussen de 5-10 keer. Sommigen komen maar 2 of 3 keer en voelen zich dan al een stuk beter. Anderen komen vaker dan 10 keer, omdat ze de begeleiding nog nodig hebben of als er onverwachte dingen gebeuren in hun leven.  De meeste kinderen komen elke week of om de week voor een afspraak. Later in het traject bouwen we de intensiviteit af.

Wie kunnen zich aanmelden?

Je kunt als ouders zelf je kind aanmelden, maar een aanmelding kan ook worden gedaan door een huisarts of een medewerker uit het sociaal wijkteam.